Over Kees Visser

Goedenavond, graag stel ik mij aan u voor ...Kees Visser e-business services is eind 2015 opgericht door Kees Visser. Kees heeft ruim 20 jaar ervaring binnen de e-business en stelt zijn ervaring en kennis beschikbaar aan organisaties. Zijn mogelijkheden zijn breed en lopen uiteen van het verzorgen van advies tot het begeleiden van uw totale traject. Kees heeft gewerkt voor verschillende branches en A-merken. Kees heeft zich inmiddels gespecialiseerd in de Nederlandse zorg- en welzijnssector, het onderwijs en het ontwikkelen van kennisplatformen.

 

 


 

  Lees hieronder meer over de achtergrond van Kees Visser ...

 


 

 

Kees Visser op kantoor

Roots in de zorgsector ...

Kees Visser is in 1966 geboren.  Al snel na het afronden van zijn opleiding tot banketbakker kwam hij achter dat de zorgsector hem meer aansprak. In 1982 is Kees gestart als verpleeghulp en vervolgens heeft hij de opleiding tot ziekenverzorger, de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige en de KIB opleiding afgerond. Na een periode van circa 12 jaar "aan het bed" is hij nog een korte periode werkzaam geweest binnen de afdeling automatisering.

 

 

Online kennisdeling vanaf 1988 ...

Met de komst van de eerste Personal Computer (PC) heeft Kees "computers" tot zijn hobby gemaakt. In 1988 heeft hij een Bulletin Board System (BBS) en een e-mailsysteem opgezet t.b.v. de (internationale) uitwisseling van kennis en ervaring door zorgprofessionals. In die tijd vooral gebruikt door (verpleging) wetenschappers en nerds. Kort na de oprichting kreeg hij veel aandacht van o.a. de vakpers en het aantal gebruikers groeide relatief snel. Bedenk dat in die tijd een (1200 bps) modem nog een zeldzaamheid was, het World Wide Web nog niet was uitgevonden en je voor het uitwisselen van een klein document met Amerika al snel enkele Euro’s aan telefoonkosten kwijt was.

 

 

 

Initiatiefnemer EICNu'91 & Care Net Holland ...

Kees Visser op kantoor (2)

In 1991 heeft hij zijn opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige een jaar onderbroken om een Elektronisch Informatie Centrum voor de vakorganisatie NU’91 op te zetten (EICNU’91). Mede dankzij het succes is deze service enkele jaren later overgedragen aan de stichting Care Net Holland (CNH). Kees was een van de oprichters van CNH.

 

In 1996 is Kees parttime gaan werken bij het Landelijk Expertisecentrum Verpleging en Verzorging (LEVV). Binnen het LEVV was Kees de eerste systeembeheerder in loondienst. Mede dankzij de opkomst van het Internet en de steun van het LEVV kreeg Kees de gelegenheid om de ruim 90 beroepsorganisaties van verpleegkundigen en verzorgenden te ondersteunen bij het realiseren van hun eigen Internetactiviteiten.

 

 

Realisatie nationaal ZorgPortaal.nl ...

In 1999 was het realiseren van een online portaal voor de ruim 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden een logisch gevolg van de actuele doelstellingen en ontwikkelingen binnen het LEVV. Op initiatief van Kees namen NU’91, AVVV (voorloper van V&VN), Sting en LEVV (inmiddels gefuseerd binnen V&VN) deel aan een projectgroep en gezamenlijk is het ZorgPortaal.nl uitgewerkt.

Omdat destijds de internet penetratie onder de doelgroep nog relatief laag was en de kosten van het opzetten en onderhouden van een ZorgPortaal.nl nog relatief hoog waren is er destijds voor gekozen om externe financiers aan te trekken en de exploitatie onder te brengen binnen een zelfstandige B.V. Kees heeft met derden ComboData B.V. opgericht en de exploitatie opgezet.

 

In december 2000 heeft Mw. Gelderblom, voorzitter LEVV en lid Eerste Kamer, ZorgPortaal.nl formeel geopend. Kort hierop heeft VWS Minister E. Borst het ZorgForum geopend en persoonlijk de eerste stelling geplaatst. Een groot aantal partijen zoals PGGM, Basismedia, Elsevier gezondheidszorg, IZZ, Abvakabo FNV, Start Medi Interim, CNV Publieke Zaak, Bohn Stafleu van Loghum (BSL), etc. hebben zich voor meerdere jaren aangesloten. 

 

 

15 jaar ComboData B.V. ...

Na 15 jaar zijn de de exploitatie overeenkomsten en ComboData B.V. beëindigd. Over de totale periode was de exploitatie kostendekkend te noemen. ZorgPortaal.nl, Zorg.nl, ZorgKrant.nl en ZorgJob.nl worden in een gewijzigde vorm voortgezet vanuit de Stichting Care Net Holland. Kees blijft betrokken als vrijwillig bestuurder/ voorzitter.

 

ComboData gaf Kees een groot aantal kansen. Dankzij een team van ruim 12 tot 20 specialisten was Kees in de gelegenheid om met succes een groot aantal projecten te realiseren en de doelgroep actief te stimuleren om beroepsmatig gebruik te gaan maken van Internet. Onder de projecten een groot aantal websites, webapplicaties, e-marketing campagnes, print campagnes, evenementen, etc. In deze tijd was Kees een veel gevraagd spreker en heeft hij met succes, binnen tientallen organisaties, het Internet geïntroduceerd en/of geïntegreerd.

 

 

Opleidingen en bestuurfuncties ...

In de afgelopen jaren heeft Kees verschillende bestuursfuncties vervuld zoals het (interim) voorzitterschap van de Vereniging voor Verpleegkundige en Zorg Informatica (VVZI), voorzitter stichting Care Net Holland  en voorzitter van de stichting Westland Portaal. Hij is circa 8 jaar betrokken geweest als (gekozen) lid van de V&VN-ledenraad en heeft hij verschillende opleidingen en trainingen doorlopen. Hieronder modules systeembeheer, zoekmachine optimalisatie, Google analytics, de post HBO E-business, NLP-practitioner en master, TCC-1, WHM basis en gevorderde, Mindfulness, etc.

 

 

Kees Visser e-business services ...

Vanaf eind 2015 stelt Kees zijn ervaring en kennis beschikbaar vanuit zijn eigen bedrijf, Kees Visser e-business services. Lees ook zijn blogs ...

 

 

 

 

 

Leren, werken en (bij)blijven binnen de Nederlandse gezondheidszorg ...

Is het centrale thema van het ZorgPortaal.nl netwerk!